Επιλογή Σελίδας

Αλλεργιογόνα – GMOs

H Διαχείριση Αλλεργιογόνων και GMOs ποτέ δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη…

Αλλεργιογόνα – GMOs

Οι γενετικώς τροποποιημένες πρώτες ύλες αλλά και τα τρόφιμα αυτών, υπόκεινται σε αυστηρό καθεστώς καθώς θα πρέπει να πληρούν ορισμένες νομοθετικές απαιτήσεις. Οι εισαγωγείς και οι πωλητές υποχρεούνται να επισημάνουν τρόφιμα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (GMO).

Η Q&Q Analsysis διασφαλίζει ποιοτικό και ποσοτικό προσδιορισμό GMO´s στα τρόφιμα που χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR).

Ανιχνεύονται τα παρακάτω στοιχεία

  • Ανίχνευση CaMV 35S &  NOS terminator
  • Ανίχνευση CTP2-CP4EPSPS (ROUNDUP READY ΙΙ)
  • Ποσοτικός προσδιορισμός του υποκινητή CaMV 35S
  • Ποσοτικός προσδιορισμός ROUNDUP READY (GTS-40-3-2)
  • Ανίχνευση DNA σόγιας

Οι γενετικώς τροποποιημένες πρώτες ύλες αλλά και τα τρόφιμα αυτών, υπόκεινται σε αυστηρό καθεστώς καθώς θα πρέπει να πληρούν ορισμένες νομοθετικές απαιτήσεις. Οι εισαγωγείς και οι πωλητές υποχρεούνται να επισημάνουν τρόφιμα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (GMO).

Η Q&Q Analsysis διασφαλίζει ποιοτικό και ποσοτικό προσδιορισμό GMO´s στα τρόφιμα που χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR).

Ανιχνεύονται τα παρακάτω στοιχεία

  • Ανίχνευση CaMV 35S &  NOS terminator
  • Ανίχνευση CTP2-CP4EPSPS (ROUNDUP READY ΙΙ)
  • Ποσοτικός προσδιορισμός του υποκινητή CaMV 35S
  • Ποσοτικός προσδιορισμός ROUNDUP READY (GTS-40-3-2)
  • Ανίχνευση DNA σόγιας

Ανοσοχημικές Δοκιμές

Τα περισσότερα αλλεργιογόνα τροφίμων είναι πρωτεΐνες που βρίσκονται στα τρόφιμα και μπορούν να προκαλέσουν ανοσοαπόκριση σε αλλεργικά άτομα όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αναγνωρίζει εσφαλμένα μια πρωτεΐνη ως επιβλαβής. Πρόσφατες μελέτες διαπίστωσαν ότι, 1-5% του συνολικού πληθυσμού στην Ευρώπη εμφανίζει κλινικά αποδεδειγμένη αλλεργία σε ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω:

  1. Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη,
  2. Καρκινοειδή και προϊόντα με βάση τα καρκινοειδή.
  3. Αυγά και προϊόντα με βάση τα αυγά.
  4. Ψάρια και προϊόντα με βάση τα ψάρια
  5. Αραχίδες (αράπικα φιστίκια) και προϊόντα με βάση τις αραχίδες.
  6. Σόγια και προϊόντα με βάση τη σόγια
  7. Γάλα και προϊόντα με βάση το γάλα (συμπεριλαμβανομένης της λακτόζης),
  8. Καρποί με κέλυφος, δηλαδή: αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, καρύδιακάσιους, καρύδια πεκάν, καρύδια Βραζιλίας, φυστίκια, καρύδια μακαντάμια ή καρύδια Κουίνσλαντ και προϊόντα με βάση τα ανωτέρω,
  9. Σέλινο και προϊόντα με βάση το σέλινο
  10. Σινάπι και προϊόντα με βάση το σινάπι.
  11. Σπόροι σησαμιού και προϊόντα με βάση τους σπόρους σησαμιού.
  12. Το διοξείδιο του θείου και οι θειώδεις ενώσεις σε συγκεντρώσεις άνω των 10mg/kg ή 10mg/litre εκπεφρασμένα ως SO2
  13. Λούπινο και προϊόντα με βάση το λούπινο.
  14. Μαλάκια και προϊόντα με βάση τα μαλάκια.

Στα τέλη του 2014, προς εναρμόνιση με τον ευρωπαϊκό κανονισμό Ε.Ε. 1169: 2011 τέθηκαν σε ισχύ οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τα τρόφιμα για τους καταναλωτές, που απαιτούν από τους παραγωγούς τροφίμων να κάνουν αλλαγές στην επισήμανση τόσο σε προσυσκευασμένα όσο και σε χαλαρά πωλημένα τρόφιμα για να δώσουν έμφαση σε 14 αλλεργιογόνα όταν χρησιμοποιούνται ως συστατικά.

Η ανάλυση Q&Q μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε και να διαχειριστείτε αλλεργιογόνα στις εγκαταστάσεις παραγωγής σας, με ανοσολογικές τεχνικές με χαμηλό όριο ανίχνευσης

Πιστοποιήσεις

ΕΣΥΔ
ilac-MRA
FIL IDF
IOC
Japan
Fruit Monitoring

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας

Q&Q Analysis

Στόχος όλων εμάς, στα Χημικά και Μικροβιολογικά Εργαστήρια της Q&Q Analysis, είναι η παροχή ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ, ΆΜΕΣΩΝ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ υπηρεσιών αναλύσεων, ποιότητας, έρευνας και ανάπτυξης, προκειμένου οι πελάτες μας, να είναι σίγουροι σε κάθε στάδιο της παραγωγικής τους διαδικασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρασιατών 67 & Κουντουριώτου Βόλος – 38333

+30 24210 34 119

Δε-Πα: 9πμ με 5μμ